digibord in klaslokaal

Digiborden in het onderwijs, de voordelen.

Digiborden bieden een geweldige manier om het leerproces van leerlingen te ontplooien. Ook kunnen digiborden een goede leraar helpen nog beter en productiever te worden.

Een digitaal bord kan ook de interesse en de motivatie van de leerlingen vergroten, het leren versterken en een laagdrempelige manier vormen om nieuwe stof tot zich in te nemen in een leer omgeving die digitaal is.

Ook is een digitaal bord een spannende manier om nieuwe stof te leren met behulp van technologie en de juiste educatieve concepten.

digibord in klaslokaal
Het digibord in het klaslokaal.

Voor jonge leerlingen is een digibord ideaal om cijfers en letters en leestekens en hun namen op te oefenen.

Nog een heel interessant aspect van een digibord is dat zij het werk van de student/leerling kunnen redden. Omdat het digibord in contact staat met een computer kan ook al het gemaakte materiaal worden opgeslagen op deze computer en is de kans dat het “kwijtraakt” een stuk kleiner.

Doordat het digitaal is scheelt het niet alleen papier, maar ook kosten doordat scholen veel minder geld kwijt zijn aan print kosten.

Een digibord, ook wel smartboard genoemd, zijn zeer geschikt voor het instrueren van een gehele klas, dit omdat leraren de mogelijkheid hebben de technologie van het bord te combineren met de reguliere lessen. Alle leerlingen kunnen makkelijk betrokken bij de stof omdat deze centraal op het bord aanwezig is.

Ten slotte zijn smartboards ook heel tijdseffectief, omdat het digibord in contact staat met de computer kan de leraar een centrale planning overnemen zonder dit handmatig te hoeven doen. Digiborden nemen ook een corrigerende taak over, zo kunnen makkelijk gemaakte spelfouten gecorrigeerd worden bij leerlingen en kunnen de leerlingen direct zien wat ze goed en fout doen.

Een digibord aanschaffen voor uw school, instelling of bedrijf? Beamers-en-Touchscreens.nl verzorgt zowel aanschaf, onderhoud en montage. Verschillende merken leverbaar met kundig advies en scherpe tarieven!

 

Artikel
Digiborden in het onderwijs, de voordelen
Beschrijving
Een digitaal bord kan de interesse en de motivatie van de leerlingen vergroten, het leren versterken en een laagdrempelige manier vormen om nieuwe stof tot zich in te nemen in een leer omgeving die digitaal is.
Auteur

Geef een reactie

2 + 4 =